Fruktlimpa

Jag försöker så gott det går att utesluta gluten och vitt socker på veckodagarna.
Just eftersom det inte är så nyttigt för kroppen.
Därför äter jag sällan bröd till frukost. Men ibland händer det att jag hittar
något bra recept och tar mig tid till att baka.

Hittade nyligen ett gott och enkelt bröd som jag vill dela med mig av.

Till ett bröd behöver du

500 g kall filmjölk
50 mörk sirap
1 tsk bikarbonat
20 g nyponskalsmjöl
100 g bovetemjöl
100 g glutenfritt havremjöl
25 g boveteflingor
2 tsk salt
2 tsk brödkryddor
15 g fiberhusk
50 g russin
50 g torkade aprikoser i mindre biter
50 g valnötter
smör till formen


Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla ingredienser utom frukt och nötter till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i ca 5 minuter, så sjunker inte frukt och nötter ner till botten på formen när du gräddar brödet.
Smörj en avlång form, ca 1 liter.
Blanda ner russin, aprikoser och valnötter i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 45 minuter.
Låt brödet svalna innan du skär i det.

Idag skiner äntligen solen och jag ska passa på att gå ut och njuta av den.
Tack och lov är all snö som kommit i veckan helt bort. Hoppas sååå att våren kommer nu.
Längtar till att få se allt blomma i trädgården. Nyfiken på mina tulpanlökar som åkte ner i jorden i höstas. Ute i växthuset har jag satt massor med luktärtor som förhoppningsvis tar fart nu om värmen kommer tillbaka.

Njut av dagen så hörs vi snart igen.

Gillar