Ta till vara

Plockade ramslök tidigare i våras.
Provade att göra både pesto och majonnäs. Åh herregud så gott!
Enkelt var det också.



Har fryst in ramslök så jag ska kunna ta fram i sommar och göra ny majonnäs av
och ha som tillbehör till maten.


Känns ju så härligt och lite lyxigt att kunna gå och och plocka ramslök och sen svänga ihop något så gott. Extra lyx att äggen kommer från våra egna hönor dessutom.

Recept på ramslöksmajjo

2 äggulor
2 tsk citronjuice
1 tsk dijonsenap
0,5 dl ramslök, finstrimlad
1,5 dl neutral olja
salt

Gör så här
Lägg äggulor, citronjuice, dijonsenap och ramslök i en matberedare. Mixa alltsammans och tillsätt under tiden olja sakta till det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.



Nu ska vi laga lite mat här hemma och jag ska hinna vara lite med barnen innan jag kilar iväg
på ett möte. Ett avstämningsmöte inför Musködagarna som jag är med och planerar för.
Läs mer på www.muskoff.se om du blir nyfiken.

Ha en fin kväll!
Kram

Gillar

Kommentarer